byEmschen       Vi som bloggar här       Kontakta oss

På egen hand

| Inga kommentarer

Jag är ganska van vid att vara själv och göra saker på egen hand. Jag gillar att göra en hel del saker själv, ta promenader, gå på bio, fika, shoppa etc. Mycket av detta är givetvis trevligt att göra i sällskap med någon annan, men om ingen kan följa med så vill jag inte hindras av det. Det känns kanske ovant första gången, men vänjer sig.

Att resa själv är för många ett större steg. Jag har bara rest själv 1 gång, än så länge. Men några resor funderar jag på att göra på egen hand.

Den resan jag åkte på själv var en veckas charter till Egypten. Jag valde ett all inklusive så jag skulle slippa gå ut ensam på kvällen för att leta efter restaurang, det kändes tryggare på första ensamresan. Men om jag skulle åka till tex London själv så skulle jag nog inte tveka på samma sätt att vara ute ensam på kvällen, så det beror ju på resmålet tycker jag. 

Samtidigt finns det några resor som jag inte kan tänka mig att resa till ensam, men sånt kan ju ändra sig med tiden.

När jag reste ensam till Egypten var det bara första kvällen som jag kände mig ensam. Det blev fort mörkt efter att jag kommit fram, så jag var mest på hotellrummet den kvällen. Sen började både personalen och andra gäster att prata med mig, de var nyfikna på varför jag reste själv. Man pratar mycket mer med andra när man reser på egen hand. 

Det återstår att se vilken som blir nästa ensamresa. 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.