byEmschen       Vi som bloggar här       Kontakta oss

Museum

| Inga kommentarer

Det blev först frukost på en pub, sån där ”full frukost” som man kan beställa i England som har ägg, bacon, korv, potatis, bönor etc. Det står man sig på länge! 

Efter frukost tog vi spårvagnen till Anne Franks hus. Det är väldigt smidigt att åka spårvagn, man kan köpa ett kort i förväg o bara blippa (checka in o ut) eller så kan man hoppa på längst bak och betala kontakt till en snubbe som satt där i en egen liten kur. 

   
 
Museet låg i det hus där Anne Frank, hennes familj och några till, totalt 8 personer, hade hållt sig gömda i 25 månader. Den enda som överlevde av familjen Frank var pappan och det var han som gav ut hennes dagbok. Än idag vet man inte vem som förådde dem så de blev gripna och förda till koncentrationsläger. Det är så viktigt att vi minns vår historia så det inte får upprepas igen! När man gått runt var det skönt att sätta sig i caféet och ta en kopp te och smälta intrycken. Man hade vacker utsikt över en stor kyrka och en kanal.

Efter fikastunder gick vi in i kyrkan som låg bredvid, Westerkerk. Det var en stor och vacker kyrka, enkelt inredd eller vad man säger – inga målningar i taket eller så, mycket trä tex taket var i trä. Vi gick runt och tittade en stund och jag tände ett ljus.

   
   
Sen flanerade vi lite och bestämde oss för att besöka Amsterdam Museum. Där kan man ta del av Amsterdams historia men det fanns även andra utställningar. Det var mest för att hålla min museums-älskande mamma på gott humör eftersom hon inte var så sugen på att gå och shoppa! 😄 När vi var nöjda med museum nr 2 så var jag rejält hungrig. Vi gick en sväng och tittade på några olika restauranger och fastnade för en japansk restaurang – jag älskar japanskt! Det blev Teppanyaki, som betyder ”grillad på järnplatta”. Man får in maten på den platta som det tillagats på. Det var väldigt gott och värmde min lite frusna och regnvåta lekamen. 

  
När vi sedan strosade mot hotellet så började det skymma och man fick njuta av staden i kvällsljus. 

   
 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.