byEmschen       Vi som bloggar här       Kontakta oss

London med barn

| Inga kommentarer

För mig funkar alltid London! Oavsett om man åker med en vännina, med föräldrarna eller om man åker med barn – det finna nåt för alla! Denna resan åkte jag med min 10 åriga systerson och han uppskattade alla aktiviteter som jag hade planerat för oss. 

Vi tog en båttur på Themsen, man kan välja mellan de som är ren transport eller de som är mer för turister där personalen pratar lite om det man passerar. Så istället för att alltid ta tunnelbanan, så kan man lika gärna ta någon båttur. 

London Eye – ett jättestort pariserhjul som skulle vara en tillfällig grej, men som blev en succé och fick stå kvar. Man kan köpa biljett på nätet innan man åker, men eftersom jag inte visste om vi skulle åka så köpte vi biljett på plats. Innan turen så erbjöds man en 4D filmvisning  och den var en upplevelse! Både vuxna och barn levde sig in i filmen och duckade för flygande måsar och tjoade av förväntan när färden gick upp över stan! Det kittlade i magen flera gånger! 🙂 Och utsikten under färden var givetvis fantastisk! 

När man ändå är vid London Eye så kan man ju lika gärna titta på Big Ben! Denna klassiska symbol för London och England. Ett vackert klocktorn som slår varje hel timme. 

Towern – denna gamla borg där man kan titta på kronjuvelerna, gå runt på muren, besöka tortyrkammaren etc. Vi gick runt själva, men jag tror det hade varit häftigt att gå med en guide. Att en del av juvelerna, mest olika kronor som kungar och drottningar haft, är så värdefulla att man inte inte får stå stilla utan man måste åka förbi på ett rullband, det imponerade. Dock tror jag många förväntar sig att se vanliga smycken, som halsband, örhänge etc men de finns inte där. 

Naturhistoriska museet är verkligen värt ett besök! Både barn och vuxna gillar att gå runt där och titta och facineras! Flera olika utställningar man kan gå runt och titta på. Tyvärr var dinosaurie-utställningen denna gången, så vi missade den. Jag rekommenderar dock att man åker dit när de öppnar, för sen blir det snabbt kö. Det kostar inget att gå in men man kan skänka pengar eller köpa ett program får att stötta museet. Om man är hungrig efter besöket kan jag varmt rekommendera creperiet vid det lilla torget som ligger mittemot tunnelbanestationen. 🙂

Leksaksaffärer är givetvis en hit hos barn! Och som vuxen har man tröttnat långt före barnen tittat färdigt. Hamley’s är en klassiker i 5 våningar. Där är varmt, mycket personal som demonstrerar olika saker och ingenstans att sitta haha. Dessutom är kundtoan på översta våningen. Så planera besöket, var inte för hungrig eller trött när man går dit. 😉 Disney Store är lite enklare att ta sig igenom, enbart 2 våningar. 🙂 Det finns givetvis andra, men det är dessa som jag brukar hamna på. 

Tunnelbanan är smidig närmar vill ta sig från A till B, men försök kolla upp om det finns en busslinje  för sträckan man ska åka, för det är riktigt roligt att sitta på andra våningen i de röda bussarna och titta på utsikten. 

Ett annat tips är att handla barnkläder i London, tex på Primark – för England har ingen moms på barnkläder så de har lägre pris än hemma. 

Man ska inte tveka att åka till London med barn, här finna massor att göra! Förutom det jag nämnt så finns det fina parker, den söta björnen Paddington som står som stationen med samma namn, en och annan lekplats och en massa annat att hitta på. Man kan googla fler tips. 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.