byEmschen       Vi som bloggar här       Kontakta oss

Kurs igen

| Inga kommentarer

Ja då var jag i Stockholm igen för en 3-dagars kurs. Denna gången är det en lite mer lättsmält kurs så jag är inte helt slut när vi avslutar för dagen, vilket är skönt för då orkar man göra lite saker efter arbetsdagen. 

Idag valde jag att åka direkt från jobb till tunnelbanestationen Slussen och därifrån gå till Fotografiska. Har länge velat åka dit men saker o ting har kommit i mellan. 

Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig så jag gick dit med ett öppet sinne. Jag fastnade direkt för Martin Schoellers fotografier! Det var några olika utställningar med hans bilder, bla med tvillingar och serien Close up. Flera av ansiktena kände jag igen, det var många kända personer som hade ställt sig framför hans kamera.

Att få stå och titta på dessa ansikten och studera dem var roligt. Vissa såg lite sorgsna ut, andra bestämda och andra lite glada i smyg liksom. Några av porträtten var av numera avlidna personer och då kändes det lite i hjärteroten, sorgen att de inte finns med oss längre. En bild på Dame Judy D var fantastiskt men jag fick en sån sorglig känsla av bilden, den berörde mig väldigt. 

   
   
En annan utställning som påverkade mig påtagligt var ”Där barnen sover” som visade bilder på barnen som flyr kriget i Syrien. Bredvid varje bild stod en text, som presenterade barnet med namn och ålder och en kort historia om dem, var de sov etc. Dessa barn kommer så ikläm och får inte vara barn. 

   
   
Efter utställningen var det skönt att promenera tillbaka. Stockholm är en vacker stad, men mycket vatten och vackra hus. När jag strosade fram och närmade mig Gamla stan så passerade jag en tapas restaurang. Jag som är svag för tapas valde att gå in där. 😊 Jag beställde ett glas Cava och sedan 3 rätter, vitlöksfrästa räkor, friterad mozzarella med tomat och kycklingspett med nån kräm och picklad rödlök – det satt som en smäck! 

  
Sedan strosade jag vidare i riktning mot hotellet. Det är skönt att krypa upp i hotellsängen och mysa till det framför tvn. Jag har ju inte den lyxen hemma – att kunna titta på tv från sängen! 😊 Imorgon bär det hemåt igen, ska bli skönt att komma hem till min egen säng och mina kuddar! 😄

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.