byEmschen       Vi som bloggar här       Kontakta oss

Is this it?

| Inga kommentarer

Just nu är det många tankar och känslor som rusar runt i kroppen på mig. Det är lite rörigt på jobb och jag tror att det kommer att påverka min arbetssituation – vilket stressar mig en del. Samtidigt känner jag mig ensam när alla andra har sina liv och traditioner och jag verkar inte passa in riktigt någonstans. 

Idag på Nyhetsmorgon såg jag Malin Berghagen, följer henne sen ett tag på Instagram. Hon och yngsta sonen tog sitt puck o pack och flyttade till Mallorca. Vilken härlig tillvaro hon ser ut att ha där. Jag har ibland funderat på att flytta utomlands, men har liksom sett det som min grej att ta hand om föräldrarna eftersom mina syskon har familjer och liv på andra orter. Men nu när vi firar färre o färre högtider tillsammans så väcktes tanken att jag behöver kanske inte vänta tills jag blivit pensionär med att flytta, oavsett om det är från stan eller från landet…

Jag drömmer om att bo där det är lite varmare än här. Slippa vänta halva året på den efterlängtade sommaren, som om den inte blir riktigt bra kommer inte rusta en för vintern som kommer. Men sen kommer tvivlet – hur ska jag försörja mig, jag kommer säkert att känna mig ännu mer ensam än vad jag gör här, kommer jag hitta nya vänner, kommer jag klara språket etc etc. 

Jag är en trygghetsknarkare, av stora mått! Därför jag varit kvar hos samma arbetsgivare i 10 år, därför jag inte flyttar eller ens möblerar om särskilt ofta – bara när jag måste, därför jag tycker det är jobbigt när familjen ändrar på hur/om man firar högtider. Jag vet inte var min plats är när alltid ändras. Och så oroar jag mig mycket. Jag är bra på det. 

Men sen kommer oxå känslan – is this it? Ska jag jobba på och nöja mig med några semesterresor om året? Ska jag leva ensam resten av livet? Ska jag få uppleva äventyr? Många frågor som skramlar runt i skallen. Men en fråga som liksom står kvar:

Is this it?

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.