byEmschen       Vi som bloggar här       Kontakta oss

En liten tur

| Inga kommentarer

En väldigt bra sak med Skåne (bland många andra) är att det är inte så långa avstånd. Så man kan ganska lätt göra trevliga dagsutflykter! 

Igår åkte jag med en kollega till Bornholm. Där har jag inte varit sedan jag gick i Grundskolan. Men jag mindes att jg tyckte det var en ganska trevlig ö, och det var ju rätt! 🙂 

Vi började med att ta bussen från Rönne till Hannershus. Hammershus är en gammal ruin som ligger uppe på en höjd vid havet. Jag älskar att vandra runt och känna historiens vingslag o försöka föreställa sig hur det skulle sett ut då. Jag tänker osökt på Ivanhoe haha! 😉 

   
    
    
    
 
Utsikten är fantastisk där uppe och det är ett ganska stort område där man kan strosa runt. 

Nedanför finns det café och en liten butik. Vi åt lunch där innan vi tog bussen tillbaka till Rönne. 

Eftersom det var lördag så var affärerna stängda när vi kom tillbaka till Rönne, men det gjorde ingenting. Vi strosade runt lite, åt en glass på ett torg och fortsatte sen flanera ner mot hamnen. Jag gillar att gå o titta på vackra hus, spana in detaljer o snickarglädje och bara låta ögonen vila på det vackra. 

   
    
   
När vi kom ner till fritidshamnen så gick vi en runda ut på en pir. Att vara nära havet är välgörande för mig! Att känna vinden i ansiktet, höra havets brus och kanske få några salta stänk i ansiktet – love it! 

   
 
Jag kan tänka mig att åka dit igen, över dagen eller med övernattning en eller två nätter. En trevlig ö det där! 🙂 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.