byEmschen       Vi som bloggar här       Kontakta oss

Att uppföra sig

| En kommentar

Jag har 2 små tatueringar, en på ryggen, som suttit där i 15 år och en liten på insidan av ena handleden som suttit där i 5 år. 

Ibland händer det att min tröja/klänning halkar ner lite så den på ryggen syns. Det stör mig inte, jag tycker om den även om den börjar bli lite blek. Men – vad som faktiskt stör mig är att vissa människor tar sig rätten att peta på den. För de vill känna hur huden känns där det sitter en tatuering – men när man börjar känna efter UTAN att ha frågat om lov, då blir jag ganska så irriterad! 

Vad är det för jävla sätt? Att oinbjuden börja röra vid min hud, tafsa mig på ryggen! Hur är dessa människor funtade? Det är inte okey att utan lov börja känna på människor så! Och eftersom den sitter på ryggen så ser jag ju inte vad som komma skall – utan får en obehaglig överraskning varje gång! 

Jag antar att det är lite samma grej som när vänninor och kvinnor överlag berättat att okänt folk, ytliga bekanta, arbetskamrater etc har kommit fram och börjat klappa/smeka deras gravida magar! Det är samma sak – en kvinnas gravida mage är inte allmän egendom! 

Hur skulle folk reagera om jag började klappa svullna mansbukar, börja fläta långt hår eller tvinna in fingrarna i ett frodig skägg? Vet inte – för jag skulle aldrig få för mig att göra nåt så dumt! Man frågar alltid om man vill klappa eller känna på något som inte tillhör ens egen kropp! 

Jag önskar att folk kunde respektera andra människors kroppar – oavsett hur de ser ut!

En kommentar

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.