byEmschen       Vi som bloggar här       Kontakta oss

Amsterdam

| Inga kommentarer

Mitt första besök här! Hittills gillat jag vad jag ser – jag som älskar gamla, vackra hus och städer med kanaler/floder, så det här ska nog bli en trevlig semesterresa! 😊

Efter att vi landat köpte vi biljett och tog direkttåget in till Amsterdam C. Det var ganska enkelt att både lösa biljett o hitta rätt spår. När vi kom till Centralstationen så tänkte vi besöka en turistinformation men jag fastnade för kanalbåtarna som hade en hop on hop off tur. Så istället för att ta spårvagnen mot hotellet så köpte vi en 24 h biljett till kanalbåten och gick ombord på den gröna linjen. 

Det må vara turistigt att åka kanalbåt – men det är såå charmigt! Och jag gillar att vara turist! 😉 I båten satt man bekvämt skyddad från de lite kyliga vindar som började blåsa. En inspelning talar om vad man passerar, lite historia och berättelser. Jag älskar sånt! 😊 Vi hoppade av på den hållplatsen som var närmst hotellet och strosade en liten bit innan vi hittade hotellet. 

   
    
 Alla kan väldigt bra engelska här, så det är väldigt lätt att vara turist! 

Efter en liten paus på hotellet gick vi en sväng i kvarteret. Ville se lite hur här såg ut och kolla efter en restaurang. Vi hittade ett litet Thai-ställe där det redan satt lite människor så vi gick in. Det blev en god och mättande middag för två frusna vandrare. När man inte ätit sedan innan man flög från Kastrup så var man ordentligt hungrig och få blir man lätt lite frusen. Så middagen kunde knappt smakat bätrre! 😊 

Efter middag blev det en liten promenad för att besöka en liten butik som ligger nära hotellet. Vi trodde det var en liten kvartersbutik men det visade sig vara en ganska stor butik som gick långt in i huset. Ett fantastiskt utbud av frukt, grönt, kött, fisk, vin etc och vilken ostavdelning! Måste nog handla med hem! Och det mesta verkade vara ekologiskt. Blev förtjust i den där butiken! 😃 Får bli fler besök där! Jag köpte några olika drycker och lite gott. Nu blir det det myskväll med te på rummet!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.